Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra  2021. május 17. | Ma Paszkál napja van.

Tudományos sarok

27
01
2020

Manapság kevés kísérletet látnak a tanulók tanórákon, mert egyrészt feszített a tanmenet és „nem fér bele” a tanórába a felfedező élmény. Épp az nem, ami miatt kedvet kaphatnának a tanulók az általában nehéznek tartott fizikához.

Az pedig igazán szokatlan, ha olyan lehetőségek kínálkoznak, melyek során tanórákhoz tartozó kísérleti eszközöket készíthetünk, vagy környezetünkre, hétköznapi eszközeinkre csodálkozhatunk rá. Okokat keresve arra, hogy mi hogyan működik, mit hogyan látunk, illetve érzékelünk.

A Kiskunhalasi Bibó István gimnáziumban az elsősorban a hatévfolyamos képzésre járó néhány tanulóval „nyitott” szakkör keretében sok érdekes dolgot tapasztaltunk a 2016-2017-es és a 2017-2018-as tanévekben.

Ez az összefoglalás a szakköri munkát mutatja be.

Egy fizikaszakkör történései.pdf
27
01
2020

A fizikatanároknak ma már más fajta elköteleződése is van, mint amit a korábbi évek megkívántak tőlük. A tanulókat, szülőket elkápráztatják azok a technikai újdonságok, amit a piac vásárlásra felkínál: okostelefon, okosóra, stb. A felhasználó nem is gondol arra, hogy megalkotásukat fizikusok kitartó munkája előzte meg.

Bővebben

Foucault.pptx