Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra  2021. május 18. | Ma Erik és Alexandra napja van.

Hírek

Kiemelt információ, amely Önt is érintheti
13
04
2021

2015-2021

2017-2021

Tartsanak velünk a videó premierjén 20:00 órától.


05
05
2021

Különös év, különös helyzetek, különös érzések. Talán így lehetne néhány gondolattal összefoglalni azt az időszakot, ami érettségizőink mögött áll. Iskolánk ebben az időszakban is igyekszik biztosítani nekik a gondoskodó támogatást, így az érettségi nyitónapján apró ajándékkal vártuk őket. 

térkép.pdf
vizsga_szabályok.pdf
Hatos_végső.pdf
Négyes_végső.pdf
23
04
2021

2021. április 22-én tartottuk a Föld Napja alkalmából N. Sebestyén Katalin költő és festőművész "Varázslatos Föld" című kiállításának megnyitóját. A képek a Föld és a csillagok rejtélyeiről mesélnek.

A megnyitón a BibóTV készítette az alábbi összefoglalót.


13
04
2021

A Megyei Matematikaverseny végeredménye:

2. helyezés: Mészáros Réka (12.a)
7. helyezés: Kovács Benedek (12.a)

Gratulálunk a szép eredményekhez!

07
04
2021

Az Országos Harry Potter verseny középiskolai kategóriájába első helyen végzett a Durrfarkú Szurcsókok csapata.

A csapat tagjai a 10. osztályos Boda Viktória, Ságodi Zsófia és Szőnyi Dorottya.

30
03
2021

Kiss Virág (9.c) a Savaria verseny megyei fordulóját megnyerte, így bejutott az országos döntőbe!

Felkészítő tanára: Földi Olinda

30
03
2021

Tempora mutantur et nos mutamur in illis.

Az ókorig visszavezethető latin mondás azt jelenti, változnak az idők és benne mi is.

Immár több, mint egy éve életünk része a világjárvány, amely változó intenzitással, de szüntelenül alakítja mindennapjainkat. Igaz ez a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumra is, amelynek osztálytermei most üresek, az eddig jelenlévő hetedikes és nyolcadikos diákoknak is digitális oktatásra kellett átállniuk. Az egyre fenyegetőbb betegszám-alakulás egyre távolabbra tolja azt az időt, amire mindenki vár: a találkozást, az együtt tanulás örömét. A körülményekkel járó bizonytalanság ellenére a kitartó tanárok mellett számos diák is elszánt, ha magas színvonalú munkáról van szó. Időt, energiát nem sajnálva készülnek sokan a napi feladataik vagy éppen az érettségire készülés mellett is versenyekre, nagy kihívást jelentő megmérettetésekre. A korábbi fordulók teljesítése után, a döntőkön is túl jutva sorra érkeznek  a jobbnál jobb helyezésekről tudósító értesítések az intézménybe.

A legnagyobb presztizsű OKTV-n (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny) három diák is a legjobbak közé került: Kovács Emma (11.c) történelemből a 3. helyen végzett, amellyel a maximálisan elérhető 100 felvételi többletponthoz jutott. Felkészítő tanárai Földi Olinda és Hegedűs Katalin. A latinosok mezőnyében 19. lett a szintén tizenegyedikes Tapodi Janka. (+50 pont, tanára Kovács Erika) Nagyszerű eredmény fűződik Kovács Benedekhez (12.a) , aki a matematikusok között elért 45. helyével büszkélkedhet. Őt Rádi Kornélia segítette előre haladásában.

Tapodi Janka és Szalai Boglárka (10.) mind az öt országos latinversenyen, ahol indultak, döntősök lettek. Ezek eredményei későbbre várhatóak vagy még folyamatban vannak.

Csapatként 8. ill. 15. helyen végzett a 11. osztály négy diákja: Murcsik Nóra- Tapodi Janka ill. Fischóf Gréta- Pethő Liza a Hyperión Országos Tanulmányi Verseny a görög-római kultúráról pécsi döntőjén.

A Savaria történelem verseny országos döntőjében szerepelhetett Kiss Virág (9.c) Földi Olinda tanárnő segítségével.

A szép magyar beszéd területi versenyéről jutott a kisújszállási döntőbe Pivarcsi Tirza 8. osztályos diák, akit a sikerhez Zákányné Frei Erzsébet segített.

Kovács Zsófi 9. a osztályos tanuló a HEBE olvasási verseny őszi fordulójában országos 8. helyezést ért el. Tanára Péter Mariann.

Hagyományosan jól szerepelnek a vállalkozó kedvű Harry Potter rajongók azon a versenyen, ahol angolul kell számot adni tudásukról. Boda Viktória, Ságodi Zsófia és Szőnyi Dorottya (a 10. osztály tanulói) az országos döntőben bizonyíthattak.

Nyolcadikosaink, Fekete Fanni és Fodor Eszter 12. helyezett az olvasás versenyen. Magyartanár osztályfőnökük Zákányné Frei Erzsébet.

A Hatvani Zoltán szavalóverseny különdíját kapta Józsa Kitti.( 9.a,felkészítője Péter Mariann)

Köszönet a felkészítő tanároknak és dicséret a fent említett diákoknak, akiknek ebben a helyzetben is élnek nagyra törő terveik, hiszen tudják, sic itur ad astra, azaz így jutunk a csillagokig.


Hol vagyok? Hírek