Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra  2021. május 18. | Ma Erik és Alexandra napja van.

Bibó 25

19
11
2020

„A falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében.”

Az idézet Gárdonyi Gézától, Az egri csillagokból való. Harcról szól, ostromról. Szerencsére mi nem állunk hadban senkivel, mégis ide illőnek gondoltuk ezt a mondatot…

Védenünk ugyanis nekünk is kell. Nem a falakat. Védjük az iskolánk szellemiségét, a kollektíva erejét, hitünket a befektetett munkában.

Ehhez többek közt ti adjátok az erőt, a mintát. El nem vitatható érdemetek, hogy volt bátorságotok váltani, újba kezdeni, noha lett volna helyetek a korábbi megszokott, „belakott” intézményben is.

Reméljük, hogy ezt a váltást nem bánta meg egyikőtök sem.

Hozzátok kötnek bennünket az ünnepek, a hagyománnyá lett újítások, szállóigéitek. Velünk, a tanáriban és a termekben vannak a mindennapok örömei, a viták hozta haladás, de a fárasztó, feleslegesnek érzett feladatok is.

Sajnáljuk, hogy a táblák ünnepélyes avatását megakadályozta a járványhelyzet, mert jó lett volna újra találkozni, megölelni egymást, erőt meríteni a mosolyokból, szavakból és erőt adni mosolyokkal, szavakkal, hogy legyen kedvetek előre nézni nektek is azzal a tudattal, hogy az itt töltött időtök nem befejezett múlt.

Jó egészséget, aktivitást, örömöt kívánunk nektek!

a Bibó István Gimnázium tantestülete

Hol vagyok? Bibó 25